Vecht Cup & Goede Doelen


Vecht Cup & Goede Doelen

Met het bedenken van het Vecht Cup Toernooi in 2016/2017 wilden de organisatoren van het eerste uur naast de sportieve kant van het evenement ook een maatschappelijk doel centraal stellen. In de vervolg edities is dit initiatief gecontinueerd. Hiermee is een traditie ontstaan dat bij iedere editie van het Vecht Cup Toernooi een maatschappelijk organisatie centraal staat tijdens het toernooi.

 

Vecht Cup 2025 & Goede Doel

In aanloop naar het toernooi van 2025 zal hier het goede doel bekent worden gemaakt. 

 

Vecht Cup 2024

In 2024 was het niet mogelijk om het toernooi te organiseren. Derhalve was er ook géén opbrengst voor een maatschappelijk doel.

 

Vecht Cup 2023 & Spieren voor Spieren

Net als de eerste drie edities van het Vecht Cup Toernooi staat 3 juni 2023 wederom het goede doel Spieren voor Spieren centraal. Naast de Vecht Cup heeft ook Spieren voor Spieren een mijlpaal bereikt om reeds 25 jaar zich actief in te zetten om alle spierziekten bij kinderen te verslaan.

De organisatie van de Vecht Cup heeft ook dit jaar weer met de catering op het park een mooie afspraak gemaakt dat een deel van opbrengst van de drankjes en broodjes naar Spieren voor Spieren gaat worden overgemaakt. Ook sponsorgelden die overblijven na de gemaakte toernooikosten zullen door de organisatie worden gedoneerd aan dit goede doel. 

De uiteindelijke opbrengst voor Spieren voor Spieren in 2023 was EUR 750. De organisatie wil iedereen, mede namens Spieren voor Spieren, heel hartelijke danken voor deze fantastische opbrengst.

Spieren voor Spieren

Elke dag gebruik je je spieren. Je smeert een boterham, fietst naar de voetbalclub, gaat voetballen, je leest deze tekst. Vaak zonder erbij na te denken. Je staat er niet bij stil hoe makkelijk je beweegt. Voor 20.000 kinderen in Nederland met een spierziekte is dit niet zo vanzelfsprekend. Hun spieren gaan namelijk iedere dag verder achteruit. Spieren voor Spieren komt in beweging om alle spierziekten bij kinderen te verslaan.

25 jaar Spieren voor Spieren

Er zijn in Nederland 20.000 kinderen met een spierziekte. Spierziekten zijn zeldzaam en vaak progressief. Het duurt vaak nog te lang voor er een diagnose is en voordat deze kinderen profijt hebben van nieuwe behandelingen. Spieren voor Spieren zet alles op alles om spierziekten bij kinderen te verslaan. Hun doel is ambitieus. Het kost heel veel geld en inspanning om kennis en kracht te bundelen en mogelijk te maken dat kinderen met een spierziekte sneller een diagnose en behandelingen krijgen. Daarom binden ze zoveel mogelijk mensen aan Spieren voor Spieren die daar net als zij vol voor gaan. Die snappen wat het betekent om door te gaan, ook als het moeilijk is. Zo komt genezing van spierziekten elke dag dichterbij.

Dit jaar komt Spieren voor Spieren al 25 jaar in beweging om alle spierziekten bij kinderen te verslaan. Daarom blikt Spieren voor Spieren dit jaar terug op 25 jaar. Met kinderen die vertellen wat snelle diagnose en behandeling voor ze betekent. Maar, ze zijn nog lang niet klaar. Want er zijn nog veel kinderen die op een diagnose of behandeling wachten. Daar staan ze dit jaar ook bij stil. Voor hen zetten zij elke dag weer een stap vooruit.

Dat doen ze door kennis en kracht te bundelen en fondsen te werven. Met de fondsen die ze werven kunnen ze niet alleen blijvend investeren in het Spieren voor Spieren Kindercentrum in het Wilhelmina kinderziekenhuis (UMCU) in Utrecht, maar ook in de voortzetting en uitbreiding van de activiteiten in de kinderspiercentra in het Willem-Alexander Kinderziekenhuis (LUMC) in Leiden en in het Amalia Kinderziekenhuis (Radboudumc) in Nijmegen. .

 

Hieronder staan alle goede doelen met de opbrengsten op een rij van de afgelopen edities. Het goede doel voor de editie van 2025 wordt zo spoedig mogelijk hier op de site bekend gemaakt. 

 

Vecht Cup 2022 – Bas van de Goor Foundation

Voor de 4e editie van 2022 was gekozen voor de Bas van de Goor Foundation. De Bas van de Goor Foundation zet zich al sinds 2006 in om mensen met diabetes in beweging te brengen naar een betere kwaliteit van leven. Bewegen is voor iedereen goed, maar voor mensen met diabetes soms best ingewikkeld. Terwijl het juist voor deze groep heel veel positieve effecten heeft, bijvoorbeeld op hun bloedsuikerwaardes en hun medicijngebruik. Door het organiseren van sportieve activiteiten informeert de stichting mensen over deze effecten

Deze missie is nog niet volbracht. “Ik hoop met heel mijn hart dat we in de komende 15 jaar nog meer mensen met diabetes in beweging brengen en zij daardoor een betere kwaliteit van leven ervaren. Maar bovenal hoop ik dat we straks overbodig zijn. Dat diabetes niet meer bestaat. Dat er een oplossing is gevonden voor deze chronische aandoening(en). Maar ik weet ook dat dat nog niet zover is. Tot die tijd zet ik mij volledig in, samen met mijn team, om preventief te werken aan een gezonde leefstijl en bewegen. Zodat we op een zo gezond mogelijke manier aankomen op het moment dat die oplossing er voor mensen met diabetes komt. Voor jong en oud. We gaan voor een gezonde toekomst!”

– Bas, team Bas van de Goor Foundation

 

Vecht Cup 2019 & Spieren voor Spieren

Net als de eerste twee edities van het Vecht Cup Toernooi stond op 1 juni 2019 wederom het goede doel Spieren voor Spieren centraal.

De initiatiefnemers van het toernooi vinden het belangrijk om aandacht te creëren voor (jonge) mensen voor wie sporten niet zo vanzelfsprekend is. Kinderen moeten onbezorgd kunnen rennen, spelen en sporten. 

Op beide parken werd op eigen wijze aandacht besteed aan dit doel en vonden er diverse activiteiten plaats om een steentje bij te dragen. Tevens ging ook dit jaar weer op beide parken een deel van de baromzet belangeloos naar dit goede doel. 

De uiteindelijke opbrengst voor Spieren voor Spieren in 2019 was EUR 2000. De organisatie wil iedereen, mede namens Spieren voor Spieren, heel hartelijke danken voor deze fantastische opbrengst. Via deze link ziet u de bedank en ontvangst bevestigingsbrieven van Spieren voor Spieren voor Breukelen en Maarssen.  

Over Stichting Spieren voor Spieren

Het motto van Spieren voor Spieren luidt: ‘gezonde spieren voor zieke spieren’. Spieren voor Spieren is én heeft een goed doel: het onmogelijke mogelijk maken voor de ruim 20.000 kinderen in Nederland met een spierziekte. Dat doen ze door gezonde spieren in te zetten voor zieke spieren, met sportieve partners en met sportieve ambassadeurs. Ze halen geld op voor wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten, voor de verbetering van het diagnose- en behandelingstraject en voor hulpmiddelen en het organiseren van leuke dagen. Kijk voor meer informatie op www.spierenvoorspieren.nl.

De opbrengsten uit diverse acties, zoals die bij de Vecht Cup, wordt aangewend om onderzoek te doen naar behandeltrajecten en oorsprong van spierziekten. 

 

Vecht Cup 2018 & Spieren voor Spieren

Ook bij de tweede editie van het Vecht Cup Toernooi stond Spieren voor Spieren weer centraal als goede doel. In navolging van vele positieve reacties van de eerste editie in 2017 had de organisatie wederom dit goede doel omarmd. In goed overleg met de cateraars op beide deelnemende sportparken was ook bij de tweede editie van het Vecht Cup toernooi een percentage van de baromzet voor het goede doel! 

Tevens had de organisatie van het Vecht Cup toernooi weer veel mooie (gesigneerde) betaald voetbal shirts kunnen bemachtigen. De shirt waren middels een loterij te winnen.Naast de activiteiten op de dag deden ook verschillende sponsoren een duit in het zakje met mooie geldbedragen waardoor de toernooikosten gedekt waren en alle opbrengsten uit de activiteiten en baromzet naar het goede doel zijn gegaan.

De uiteindelijke opbrengst voor Spieren voor Spieren was Eur 2250. De organisatie wil iedereen, mede namens Spieren voor Spieren, heel hartelijke danken voor deze fantastische opbrengst. Via deze link ziet u de bedank en ontvangst bevestigingsbrieven van Spieren voor Spieren voor Breukelen en Maarssen.  

 

Vecht Cup 2017 & Spieren voor Spieren

Aan de eerste editie van het Vecht Cup Toernooi was een goed doel gekoppeld: Spieren Voor Spieren. Dit was gedaan omdat de initiatiefnemers van het toernooi het belangrijk vinden om ook aandacht te creëren voor (jonge) mensen voor wie sporten niet zo vanzelfsprekend is. Kinderen moeten onbezorgd kunnen rennen, spelen en sporten. Voor zo’n 20.000 kinderen in Nederland is dit helaas niet vanzelfsprekend. Zij hebben een spierziekte en dat beperkt hen in alles wat ze willen en kunnen.

Het motto van Spieren voor Spieren luidt: ‘gezonde spieren voor zieke spieren’. Op ludieke wijze werd met dit motto op de eerste editie van de Vecht Cup in 2017 met gezonde spieren geld voor dit mooie goede doel bijeengebracht.

Gesigneerde Voetbal shirts voor jong en oud

Bij de eerste editie was er een speciaal Spieren voor Spieren Actie veld waarop een tweetal voetbal specifieke elementen werd getest. Volwassenen en kinderen konden hier tegen een kleine vergoeding aan meedoen. Voor 2 euro kon men latje te trappen en laten zien of je goed de bal door kleine gaten kon mikken. Hoe beter de prestatie hoe groter de kans op een gesigneerd BVO shirt!

Maar ook al bakte je er helemaal niets van… dan nog maakte je kans op deze geweldige prijzen. Er konden shirts gewonnen worden van de volgende Eredivisie clubs: Feyenoord, Ajax, PSV, AZ, FC Utrecht, Heerenveen en ADO Den Haag. Plus nog een shirt van Oranje met alle handtekeningen!

De eerste set shirts werden uitgereikt aan de winnaars bij het uitreiken van de bekers van het O13 toernooi. De tweede set shirts bij slotceremonie van het O15 toernooi.

Tevens werd een deel van de catering opbrengst geschonken aan dit goede doel. Het prachtige eindbedrag van Euro 1000,- is in juni door de organisatie overhandigd aan Spieren voor Spieren.