Vecht Cup & Spieren voor Spieren


Actie Spieren voor Spieren & Vecht Cup 2019

Net als de eerste twee edities van het Vecht Cup Toernooi gaan we ons op 1 juni 2019 wederom inzetten voor het goede doel Spieren voor Spieren.

De initiatiefnemers van het toernooi vinden het belangrijk om aandacht te creëren voor (jonge) mensen voor wie sporten niet zo vanzelfsprekend is. Kinderen moeten onbezorgd kunnen rennen, spelen en sporten. 

Op beide parken wordt op eigen wijze aandacht besteed aan dit doel en vinden er activiteiten plaats om een steentje bij te dragen. Tevens gaat ook dit jaar weer op beide parken een deel van de baromzet belangeloos naar dit goede doel. 

 

Over Stichting Spieren voor Spieren

Het motto van Spieren voor Spieren luidt: ‘gezonde spieren voor zieke spieren’. Spieren voor Spieren is én heeft een goed doel: het onmogelijke mogelijk maken voor de ruim 20.000 kinderen in Nederland met een spierziekte. Dat doen ze door gezonde spieren in te zetten voor zieke spieren, met sportieve partners en met sportieve ambassadeurs. Ze halen geld op voor wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten, voor de verbetering van het diagnose- en behandelingstraject en voor hulpmiddelen en het organiseren van leuke dagen. Kijk voor meer informatie op www.spierenvoorspieren.nl.

De opbrengsten uit diverse acties, zoals die bij de Vecht Cup, wordt aangewend om onderzoek te doen naar behandeltrajecten en oorsprong van spierziekten. 

 

Zie hieronder de acties en opbrengsten van het Vecht Cup Toernooi van 2017 en 2018.

 

 

Vecht Cup 2018 & Spieren voor Spieren

Ook bij de tweede editie van het Vecht Cup Toernooi stond Spieren voor Spieren weer centraal als goede doel. In navolging van vele positieve reacties van de eerste editie in 2017 had de organisatie wederom dit goede doel omarmd. In goed overleg met de cateraars op beide deelnemende sportparken was ook bij de tweede editie van het Vecht Cup toernooi een percentage van de baromzet voor het goede doel! 

Tevens had de organisatie van het Vecht Cup toernooi weer veel mooie (gesigneerde) betaald voetbal shirts kunnen bemachtigen. De shirt waren middels een loterij te winnen.Naast de activiteiten op de dag deden ook verschillende sponsoren een duit in het zakje met mooie geldbedragen waardoor de toernooikosten gedekt waren en alle opbrengsten uit de activiteiten en baromzet naar het goede doel zijn gegaan.

De uiteindelijke opbrengst voor Spieren voor Spieren was Eur 2250. De organisatie wil iedereen, mede namens Spieren voor Spieren, heel hartelijke danken voor deze fantastische opbrengst. Via deze link ziet u de bedank en ontvangst bevestigingsbrieven van Spieren voor Spieren voor Breukelen en Maarssen.  

 

Vecht Cup 2017 & Spieren voor Spieren

Aan de eerste editie van het Vecht Cup Toernooi was een goed doel gekoppeld: Spieren Voor Spieren. Dit was gedaan omdat de initiatiefnemers van het toernooi het belangrijk vinden om ook aandacht te creëren voor (jonge) mensen voor wie sporten niet zo vanzelfsprekend is. Kinderen moeten onbezorgd kunnen rennen, spelen en sporten. Voor zo’n 20.000 kinderen in Nederland is dit helaas niet vanzelfsprekend. Zij hebben een spierziekte en dat beperkt hen in alles wat ze willen en kunnen.

Het motto van Spieren voor Spieren luidt: ‘gezonde spieren voor zieke spieren’. Op ludieke wijze werd met dit motto op de eerste editie van de Vecht Cup in 2017 met gezonde spieren geld voor dit mooie goede doel bijeengebracht.

 

Gesigneerde Voetbal shirts voor jong en oud

Bij de eerste editie was er een speciaal Spieren voor Spieren Actie veld waarop een tweetal voetbal specifieke elementen werd getest. Volwassenen en kinderen konden hier tegen een kleine vergoeding aan meedoen. Voor 2 euro kon men latje te trappen en laten zien of je goed de bal door kleine gaten kon mikken. Hoe beter de prestatie hoe groter de kans op een gesigneerd BVO shirt!

Maar ook al bakte je er helemaal niets van… dan nog maakte je kans op deze geweldige prijzen. Er konden shirts gewonnen worden van de volgende Eredivisie clubs: Feyenoord, Ajax, PSV, AZ, FC Utrecht, Heerenveen en ADO Den Haag. Plus nog een shirt van Oranje met alle handtekeningen!

De eerste set shirts werden uitgereikt aan de winnaars bij het uitreiken van de bekers van het O13 toernooi. De tweede set shirts bij slotceremonie van het O15 toernooi.

Tevens werd een deel van de catering opbrengst geschonken aan dit goede doel. Het prachtige eindbedrag van Euro 1000,- is in juni door de organisatie overhandigd aan Spieren voor Spieren.